Łukasz Rakowski proponuje:
Zupy: | |
Kołduny wieprzowo – wołowe w rosole z podlaskich kurcząt | 29 zł |
Prowansalska zupa rybna z krewetkami i małżami | 34 zł |
Laksa z krewetkami i makaronem ryżowym | 34 zł |
Przekąski zimne: | |
Śledź matjas w korzennej marynacie na sałatce ziemniaczanej z dodatkiem piklowanej cebuli | 31 zł |
Marynowane plastry troci i tuńczyka z cytrusowym dresingiem yuzu i salsą | 54 zł |
Carpaccio wołowe z nutą oliwy truflowej | 44 zł |
Befsztyk tatarski siekany ze świeżej polędwicy wołowej z konfitowanym żołtkiem, borowikową solą oraz brandy | 49 zł |
Przekąski gorące: | |
Placki ziemniaczane z pestkami dyni, podlaskimi borowikami i wiejską śmietaną | 34 zł |
Przegrzebki z grillowaną ośmiornicą i sosem szafranowym | 59 zł |
Foie Gras flambirowane winem Marsala z karmelizowanymi jabłkami i chałką | 59 zł |
Sałatki: | |
Ciepła sałatka z krewetkami, pomidorem, oliwkami i cukinią | 53 zł |
Sałatka z wędzonej piersi kaczki na sałacie lodowej z musztardowym winegretem | 44 zł |
Sałatka cesarska z piersią kurczaka lub krewetkami, płatkami parmezanu na liściach rzymskiej sałaty | 39 zł/51 zł |
Dania gorące: | |
Krewetki królewskie w pancerzu, w aromatycznych ziołach i maśle czosnkowym | 69 zł |
Fritto misto di mare, grillowane owoce morza w maśle czosnkowym | 89 zł |
Tagliatelle własnej produkcji z czarną włoską truflą i parmezanem | 49 zł |
Pieczone w pomarańczach nogi kaczki z jabłkiem malinowym oraz kluseczkami | 77 zł |
Dorada z rusztu z salsą z pomidorów malinowych, kremowe puree ziemniaczano limonkowe, palone masło | 79 zł |
Dorsz, panierowane karczochy smażone w maśle czosnkowym, dziki brokuł, cytrynowy sos holenderski | 79 zł |
Polędwica wołowa, grubo krojone frytki, fasolka szparagowa z chrupiącym boczkiem, szpinak, sos pieprzowy | 99 zł |
Comber z Jelenia a’la Izabella Branicka, śliwki flambirowane brandy, kasza gryczana z borowikami, sos z czerwonego wina | 120 zł |
Deser: | |
Wiśnie flambirowane likierem coinreau z lodami waniliowymi | 24 zł |
Karmelizowana chałka z gorącymi malinami, lody z wanilią, chrupiąca kruszonka z miętą czekoladową | 24 zł |
Beza z kremem mascarpone i owocami sezonowymi | 26 zł |
Creme brulle | 24 zł |
Pannacotta z jeżynami, makaronikiem z kremem pistacjowym oraz kawiorem z soku z czarnej porzeczki | 24 zł |