Łukasz Rakowski proponuje:
Zupy: | |
Zupa rakowa z czarnym kawiorem | 29 zł |
Prowansalska zupa rybna z krewetkami i małżami | 29 zł |
Wykwintna zupa z podlaskich borowików zatopionych w kremie śmietanowym | 29 zł |
Przekąski zimne: | |
Siekany tatar z jelenia z oliwą aromatyzowaną trawą żubrową, muffin grzybowy przygotoway na zakwasie, kremowe żółtko | 39 zł |
Śledź matjas w korzennej marynacie na sałatce ziemniaczanej z dodatkiem piklowanej cebuli | 24 zł |
Carpaccio wołowe z nutą oliwy truflowej | 34 zł |
Befsztyk tatarski siekany ze świeżej polędwicy wołowej z konfitowanym żołtkiem, borowikową solą oraz brandy | 34 zł |
Przekąski gorące: | |
Foie gras z karmelizowanymi jabłkami i sosem Marsala | 49 zł |
Pierogi z mięsem z gęsi z delikatną okrasą i musem żurawinowym | 29 zł |
Placki ziemniaczane z pestkami dyni, podlaskimi borowikami i wiejską śmietaną | 22 zł |
Przegrzebki z grillowaną ośmiornicą i sosem szafranowym | 48 zł |
Sałatki: | |
Ciepła sałatka z krewetkami, pomidorem, oliwkami i cukinią | 44 zł |
Sałatka z wędzonej piersi kaczki na sałacie lodowej z musztardowym winegretem | 34 zł |
Sałatka cesarska z piersią kurczaka lub krewetkami, płatkami parmezanu na liściach rzymskiej sałaty | 32 zł/42 zł |
Dania gorące: | |
Pstrąg alpejski z rukwią wodną i dzikimi brokułami w tempurze, sałatka z jabłka i kopru włoskiego | 59 zł |
Filet z labraksa z dodatkiem gnocchi i warzyw w emulsji maślano szałwiowej | 64 zł |
Krewetki królewskie w pancerzu, w aromatycznych ziołach i maśle czosnkowym | 56 zł |
Fritto misto di mare, grillowane owoce morza w maśle czosnkowym | 74 zł |
Tagliatelle własnej produkcji z czarną włoską truflą i parmezanem | 39 zł |
Pieczone w pomarańczach nogi kaczki z jabłkiem malinowym oraz czarną soczewicą | 64 zł |
Rib Eye steak, grubo krojone domowe frytki z parmezanem, szpinak, warzywa grillowane, chimichurri oraz sos pieprzowy | 69 zł |
Deser: | |
Szarlotka z lodami matcha i musem z mirabelek | 22 zł |
Beza z kremem mascarpone i owocami sezonowymi | 23 zł |
Pannacotta z jeżynami, makaronikiem z kremem pistacjowym oraz kawiorem z soku z czarnej porzeczki | 22 zł |