Rezerwacja online

Restaurant & Bar Cristal – o naszym szefie kuchni

Z przyjemnością informujemy, że Łukasz Rakowski objął stanowisko Szefa Kuchni w Restaurant & Bar Cristal.  

Chciał być mechanikiem samochodowym, ale mama Szefowa Kuchni, zaszczepiła w nim miłość do gotowania. To pociągnęło go do Szkoły Gastronomicznej, gdzie uczestniczył w programie "Uczniowie szukają Mistrzów" prowadzonym przez Carlosa Gonzalez Tejera. Łukasz zaczynał od praktyk w Hotelu Bristol pod okiem Karola Okrasy. Później pracował w jednej w najlepszych restauracji w kraju "Amber Room" w Warszawie, pod okiem Wojciecha Modesta Amaro, pierwszego zdobywcy gwiazdki Michelin w Polsce.

W 2010 roku objął stanowisko zastępcy Szefa Kuchni w najlepszej restauracji w Białymstoku - Restaurant & Bar Cristal. Tak szybki rozwój zawodowy sprawił, iż w  2012 roku został nominowany do tytułu "Kucharz - odkrycie roku" przez magazyn "Kuchnia". W czerwcu 2015 Łukasz objął stanowisko Szefa Kuchni w  Restaurant & Bar Cristal. Fascynują go produkty lokalne i tradycyjne, powszechnie znane ale również, te już zapomniane. Tradycja kulinarna od pokoleń kultywowana w jego rodzinie, sprawiła, że produkty regionalne to podstawa wszystkich jego dań i projektów. Podlasie z którego pochodzi, jest dla niego prawdziwą skarbnicą smaków i aromatów. Prywatnie: żona Karolina i córka Marysia.

Powrót
Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.

OK, zamknij