Rezerwacja online

Catering Wielkanocny

Wielkanoc 2017

Przekąski zimne – do wyboru ( porcja w zależności od dania na 2-4 osób )

Ryba faszerowana – 15 zł / porcja

Karp faszerowany – 17 zł / porcja

Szczupak faszerowany – 23 zł / porcja

Roladki z łososia z musem z tuńczyka – 20 zł / porcja

Terrina z sandacza ze szpinakiem - 25 zł / porcja

Rulon z łososia wędzonego z kremowym Pesto i avocado na ciepłej grzance tostowej – 23 zł / porcja

Duet łososiowo - tuńczykowy z kawiorem wasabi 34 zł / porcja

Tatar z łososia – 25 zł / porcja

Tatar z tuńczyka – 29 zł / porcja

Śledź na 3 sposoby: po polsku, staropolsku z rodzynkami, w curry – 12 zł / porcja

Wykwintny śledź z grzybami – 18 zł / porcja

Tymbaliki z kurczaka – 8 zł / porcja ( 2 sztuki )

Tymbaliki ze schabu - 15 zł / porcja ( 2 sztuki )

Kwartet jaj nadziewanych: anchois, kawiorem, szczypiorkiem, łososiem – ( 2 sztuki) 15 zł / porcja

Jaja faszerowane z wasabi ( 2 sztuki) 12 zł / porcja

Jaja faszerowane w skorupkach ( 2 sztuki) 15 zł / porcja

Jaja faszerowane tuńczykiem, kaparami, szynką, rzodkiewką i kiełkami ( 2 sztuki ) 15 zł / porcja

Schab ze śliwką - 12 zł / porcja

Cielęcina pieczona - 30 zł / porcja

Rolada cielęca – 30 zł / porcja

Boczek pieczony – 15 zł / porcja

Pasztet z kurczaka z morelą i pistacją – 19 zł / porcja

Pasztet z dzika – 22 zł / porcja

Pasztet wiejski – 19 zł / porcja

Pasztet staropolski – 19 zł / porcja

Pasztet z wątróbki – 15 zł / porcja

Wyborny talerz mięs pieczystych – 24 zł / porcja

Wyborny talerz mięs z wędzarni – 24 zł / porcja

Wyborny talerz polędwicy i boczku długodojrzewającego – 20 zł / porcja

Deska serów garnirowana bakaliami i owocami – 25 zł / porcja

Deska serów pleśniowych garnirowana bakaliami i owocami – 50 zł / porcja

Ozorki w galarecie – 15 zł / porcja

Rolada z kurczaka z brzoskwiniami lub nadziewana kaparami i suszonymi pomidorami – 19 zł / porcja

Galantyna z kaczki z galaretką z żurawiny – 19 zł / porcja

Roladki wieprzowe z żurawiną – 18 zł / porcja

Tatar wołowy z brandy – 34 zł / porcja

 

Sałatki  - do wyboru (1 porcja średnio na 4 osoby  – w zależności od sałatki)

Sałatka grecka z tradycyjną grecką fetą – 21 zł / porcja

Sałatka z kurczakiem w sezamie z pomarańczami – 30 zł / porcja

Sałatka prowansalska z tuńczykiem – 18 zł / porcja

Kompozycja sałat z sosem vinaigrette z prażonymi orzechami nerkowca – 15 zł / porcja

Sałatka z boczkiem i grzankami – 24 zł / porcja

Sałatka Cesar z grillowanym kurczakiem – 30 zł / porcja

Sałatka z wędzonej piersi kaczki – wędzone plastry kaczki na sałacie z musztardowym vinaigrette – 34 zł / porcja

Waldorf – wędzona pierś indyka w liściach cykorii z dodatkiem jabłek, selera i orzechów włoskich – 22 zł / porcja

Sałatka Caprese – połączenie świeżych pomidorów oraz włoskiej mozarelli z sosem Pesto  - 29 zl / porcja

Sałatka z krewetkami – ciepła sałatka z harmonizującymi się składnikami cukinii, pomidora i oliwek – 39 zł / porcja

Wykwintna sałatka z karczochów i szynki parmeńskiej – 39 zł / porcja

Sałatka z paluszkami krabowymi – 24 zl / porcja

Sałatka warzywna – 10 zł / porcja

Sałatka śledziowa – 12 zł / porcja

Sałatka nicejska – 26 zł / porcja

 

Zupy:

Słowiański żurek z jajkiem przepiórczym 21 zł / porcja

Kołduny w rosole  - 21 zł / porcja

Wykwintna zupa z borowików – 25 zł / porcja

Prowansalska zupa rybna z krewetkami i małżami – 23 zł / porcja

Krem brokułowy – 12 zł / porcja

Rosół tajski ze szparagami i krewetkami – 24 zł / porcja

Krem kalafiorowy – 12 zł / porcja

Krem jarzynowy z szyjkami rakowymi – 20 zł / porcja

 

Dania główne:

Szynka wieprzowa pieczona z goździkami i ananasem 43 zł / porcja

Pieczeń wieprzowa duszona w sosie wiśniowym 43 zł / porcja

Gęsina z pieczoną gruszką  49 zł / porcja

Smażone filety z sarny – marynowany comber z dodatkiem owoców jałowca z sosem pomarańczowo – wiśniowym przykryty gruszką z domowymi kluseczkami 55 zł / porcja

Duszony w jałowcu i goździkach comber królika – w śliwkowym sosie z pieczonymi ziemniakami 58 zł / porcja

Polędwiczka wieprzowa w ziołowej kruście w otoczeniu musu kalafiorowego 49 zł / porcja

Narwiański miętus z kopytkami i sosem z werbeną cytrynową 54 zł / porcja

Sandacz z patelni – z czerwoną soczewicą, warzywami i sosem grzybowym 54 zł / porcja

Soczysty filet z dorsza z chrupiącymi warzywami z patelni na powidłach z pomidorów i chilli podany z ziemniakiem z wody 52 zł / porcja

Świeży łosoś norweski z duszonym szpinakiem, borowikami i pieczonymi ziemniakami  54 zł / porcja

Kaczka pieczona w pomarańczach z aromatycznym jabłkiem z domowymi kluseczkami 64 zł / porcja

 

Zamówienia:
Tel. + 48 85 74 96 151
+48 695 802 106

E-mail: Restauracja@cristal.com.pl

Powrót
Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.

OK, zamknij